31 Augustus: 40-jarig jubileum Stichting Fokker Four

Foto: Wikipedia

Stichting Fokker Four is een vrijwilligersorganisatie die als doel heeft om een vloot van vier historische Fokker S-11 ‘Instructor’ vliegtuigen in de lucht te houden en aan het publiek te tonen. Op woensdag 31 augustus bestaat de Stichting veertig jaar en wordt het jubileum gevierd bij Aviodrome. Tijdens deze dag zullen er veel verschillende historische vliegtuigen te bewonderen zijn.

Zeldzame vliegtuigen
Naast de Fokker S-11’s kunnen bezoekers tijdens dit evenement ook andere bijzondere toestellen van dichtbij bekijken. Zo zal de Fokker D.VII te bewonderen zijn, dat is één van de bekendste jachtvliegtuigen ter wereld uit de Eerste Wereldoorlog.

Daarnaast zijn ook deze toestellen te bewonderen: de Ryan PT-22 uit 1941 welke inmiddels 25 jaar in Nederland is, een Douglas DC-3 en twee P-51 Mustangs jachtvliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

Vliegende S-11’s
Aviodrome is uniek in Nederland doordat er niet alleen historische vliegtuigen tentoongesteld worden, maar de historische kisten ook te bewonderen zijn in de lucht, tijdens het taxiën, opstijgen en landen. Gedurende het seizoen vliegen bijna iedere week de S-11’s van Fokker Four vanuit Aviodrome. Tijdens het jubileum zullen de S-11’s uiteraard ook goed te zien zijn.

(Bron: Nieuwsbrief Aviodrome. Aviodrome) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen