Boodschappen deelkast gefinancierd met statiegeld

Foto: Statiegeld Nederland

Er zit inmiddels 1 jaar statiegeld op kleine plastic flesjes. Sinds de start zijn al miljoenen flesjes ingeleverd, vaak bij supermarkten en tankstations langs de snelweg. Hier krijgt iedereen die zijn flesjes inlevert het geld terug.

Lege flesjes
Toch worden nog niet alle flesjes ingeleverd. En dat is jammer, want de mogelijkheden met het opgehaalde statiegeld zijn eindeloos. Van een paar euro minder betalen voor de boodschappen, een zakcentje voor een kleinkind tot sparen voor het goede doel.

Ook Lara uit Lelystad gebruikt het statiegeld op een bijzondere manier. In het deelkastje aan haar schuur legt Lara groenten en fruit uit haar moestuin. Ook komen mensen zelf donaties naar het kastje brengen én haalt Lara donaties bij bedrijven op.

‘Minder breed’
Mensen die het minder breed hebben, kunnen op zo’n manier wat extra levensmiddelen, groente en fruit krijgen. “Dat werkt goed”, vertelt Lara. “Op een gegeven moment zo goed dat we meer spullen weggaven dan we inzamelden.”

In statiegeld vond Lara een goede oplossing. “Mensen kunnen hun flessen bij ons inleveren en van het statiegeld doen we boodschappen voor in de deelkast. Dit delen we ook op de Facebookpagina van het deelkastje. ” Inmiddels heeft Lara al meer dan 100 euro opgehaald.

(Bron: Persbericht Statiegeld Nederland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen