Beleef de bronst en luister naar burlende edelherten

Oostvaardersplassen edelhert
Oostvaardersplassen edelhert
Foto: Staatsbosbeheer

De bronst: het einde van de zomer, het edelhert gaat op zoek naar de liefde. De mannetjes laten in deze periode hun lokroep horen, het burlen, en strijden op vele manieren om de vrouwtjes. Beleef de bronst bij Staatsbosbeheer: wandelend over de bosrijke Veluwe, of vanuit de kar in de uitgestrekte Oostvaardersplassen.

Oostvaardersplassen
Beleef de bronst in de Oostvaardersplassen vanuit de ecokar. Vooral in deze tijd van het jaar is het een ware belevenis! Naast de reguliere excursies worden ook exclusievere varianten aangeboden: een bronsttocht met high wine of high tea, of een fotosafari met een kleine groep. Daarnaast is er bij enkele excursies ook een lunch bij te boeken.

Vanaf de locatie Lelystad zijn drie mogelijkheden: de reguliere excursie met ecokar, de exclusievere variant met high tea of de exclusievere variant als een fotosafari. Bij controle bleek de reguliere excursie reeds compleet vol te zitten. Tevens ook de fotosafari.

High tea
De exclusievere excursie met high tea (of high wine) is nog te boeken voor vrijdag 14 oktober van 14.00 tot 18.30 uur. De bronsttijd kan tijdens deze middagexcusie van dichtbij worden beleefd.

Het is een fantastisch geluid om de burlende majestueuze edelherten te kunnen horen. Hierbij zijn de schijngevechten om de hindes een fascinerend schouwspel. Vooraf heeft men kunnen genieten van de high tea in het restaurant van Buitencentrum Oostvaardersplassen.

(Bron: Nieuwsbrief Staatsbosbeheer, Staatsbosbeheer)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen