Samen gezellig bij Jeu-de-Boules

Foto: Pixabay

Lelystad heeft haar eigen Jeu de Boules Vereniging Lelystad. Pétanque (zo wordt de sport ook wel genoemd) of Jeu-de-Boules is een sport waarbij de gezelligheid een zeer belangrijke plaats inneemt. De Vereniging is een groeiende vereniging, die speelt op het sportterrein ‘Het Schouwspel’ aan de Schouw.

Vereniging Lelystad
De Jeu de Boules Vereniging Lelystad (JBV Lelystad) heeft op het sportterrein twintig banen. Hier kan men recreatief spelen, maar ook in competitieverband.  De mensen die interesse hebben, kunnen gewoon even langskomen om eens kennis te maken met de sport.

Zo worden door een aantal vrijwilligers elke tweede dinsdag en vierde donderdag van de maand, tussen 13.30 en 15.00 uur de basisregels uitgelegd. Na deze uitleg worden één of twee partijen gespeeld.

Kennismakingsmiddagen
De middagen zijn niet alleen voor geïnteresseerden, maar zeker ook voor mensen die al  langer lid zijn van de Vereniging, maar nog wat meer ondersteuning en uitleg willen. Men kan zich aanmelden bij Wim Hamel (06 – 53709235).

De kennismakingsmiddagen zullen plaats vinden op het terrein van de JBV Lelystad. De komende data zijn 25 augustus, 13 en 29 september, 11 en 17 oktober en 8 en 24 november. Meer informatie is te vinden op de site.

(Bronnen: JBV Lelystad, FlevoPost) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen