Integratie duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

Foto: Afvalzorg

Afvalzorg beheert en benut stortlocaties op een duurzame en transparante manier. Met de stortactiviteiten wordt een belangrijke maatschappelijke rol vervult als achtervang in de afvalverwijdering en het mogelijk maken van een circulaire economie. De organisatie voelt een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid en daarom staat MVO  al jaren centraal. Sinds 1 juli 2022 wordt een vernieuwd MVO-beleid gehanteerd, gebaseerd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Maatschappelijk verantwoord
In het kader van MVO is het de ambitie van Afvalzorg om positief bij te dragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Men legt de focus vooral op acht specifieke thema’s, daar dit onderwerpen zijn waar het bedrijf een significante bijdrage aan kan leveren.

Alle geformuleerde bedrijfsactiviteiten in het MVO-beleid komen mens en milieu ten goede. Jaarlijks wordt het plan geëvalueerd en waar nodig bijgesteld. Voor buitenlandse activiteiten zijn veelal extra SDG’s relevant. Daar wordt in individuele projecten aandacht aan gegeven.

Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen
De thema’s van de VN waar door Afvalzorg concrete doelstellingen voor zijn opgesteld zijn: Goede gezondheid en welzijn (SDG 3), Betaalbare en duurzame energie (SDG 7), Industrie, innovatie en infrastructuur (SDG 9), Verantwoorde consumptie en productie (SDG 12), Klimaatactie (SDG 13), Leven in het water (SDG 14), Leven op het land (SDG 15) en Partnerschap om doelstellingen te bereiken (SDG 17).

Veel van de projecten en activiteiten van het bedrijf zijn gekoppeld aan deze SDG’s. Zo wordt bijvoorbeeld al sinds 2009 ingezet om de CO2-emissies terug te dringen via een ambitieus CO2-Reductieprogramma. Naar aanleiding van het vernieuwde MVO-beleid is het onlangs geactualiseerd en is de doelstelling verscherpt tot CO2-neutraal worden in 2030 (SDG 13). Daarnaast is de productie van grondstoffen uit afvalstoffen core business en worden zonneparken op al onze locaties gerealiseerd.

In Lelystad is Afvalzorg gevestigd aan de Zeeasterweg 42.

(Bronnen: Nieuwsbrief Afvalzorg, Afvalzorg)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen