Adopteer een prullenbak

Foto: Gemeente Lelystad

Betrokken buurtbewoners kunnen een steentje bijdragen om hun buurt schoon en netjes te houden. Dit kan door een vuilnisbak te adopteren. Als zo een vuilnisbak is geadopteerd is deze te herkennen aan een grote blauwe sticker. Deze bak kan ‘geadopteerd’ worden door buurtbewoners om hem zelf bij te houden.

Adoptiebak
Er zijn op dit moment 82 Adoptiebakken in Lelystad. Ook in Warande zijn er al op verschillende plekken bakken geadopteerd. Zo is er een Adoptiebak bij de speelplek bij de Pijlkruidstraat. En ook één bij Dotterbloemhof en zijn er meerdere bakken aan de Zonnedauwlaan langs het fietspad.

Deze bakken worden door buurtbewoners geleegd. Bewoners krijgen een sleutel van de bewonersconsulenten om de prullenbak te openen en rollen vuilniszakken. Ze legen dan zelf de prullenbakken en de zakken kunnen in de ondergrondse gegooid worden.

Ook een Adoptiebak?
Indien men ook een Adoptiebak wil om de buurt zelf schoon te houden, kan men contact opnemen met de bewonersconsulent. Netjes houden van de buurt kan samen met de buren. De bewonersconsulent is Carmen Abels. De te gebruiken mail is [email protected] .

Daarnaast is Lelystad mooier zonder zwerfafval. De Stichting Lelystad Schoon vecht samen met overheden, maatschappelijke organisaties en ondernemers tegen het zwerfafval. Op zaterdag 2 juli is er een Schoonmaak Actie ‘Plastic meuk’. Dit gebeurt bij het station aan de kant van het centrum van 10.30 tot 12.00 uur.

(Bronnen: Gemeente Lelystad, Stichting Lelystad Schoon)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen