Basisschool De Brink wint de Grote Verkeersquiz Lelystad 2022

Foto: Gemeente Lelystad

Donderdag 23 juni vonden de finales van de Grote Verkeersquiz Lelystad 2022 plaats voor basisschoolleerlingen uit groep 6. Klaas van Kruistum – bekend van onder meer Wie is de Mol, Checkpoint en Zapp live – presenteerde de quiz. Tijdens de finale gingen acht scholen de strijd met elkaar aan om te zien welke school het meest weet over verkeersregels en het beste verkeersinzicht heeft.

Voorrondes
Alle 24 basisscholen in Lelystad deden mee aan de voorrondes van de Grote Verkeersquiz Lelystad. De acht scholen die de vragen in de voorronde het beste hadden gemaakt, mochten donderdag de finaleronde spelen. Dat waren basisscholen 3sprong, Helmstok, Driestromenland, Kring, Windroos, Meander West, Brink en Tjalk.

Van elk van de scholen speelden de twee beste leerlingen mee in de finales. De deelnemers beantwoordden vragen over verkeerssituaties waarmee de leerlingen zelf ook in aanraking kunnen komen.

Winnaar
Na een spannende strijd won basisschool De Brink, De Helmstok werd tweede en basisschool De Kring won de derde prijs. Wethouder Luc Baaten reikte de beker uit aan leerlingen van de winnende school. De prijs voor de school met het leukste spandoek werd gewonnen door basisschool De Windroos.

Verkeerseducatie
De gemeente Lelystad vindt verkeerseducatie op basisscholen erg belangrijk, omdat kinderen een kwetsbare groep in het verkeer vormen. Daarom moeten kinderen leren hoe ze zich op een veilige manier door het verkeer kunnen bewegen.

Hiermee worden ongelukken voorkomen en neemt de verkeersveiligheid toe. Door van de verkeerslessen een wedstrijd te maken, zijn kinderen meer gemotiveerd om mee te doen. Daarnaast worden scholen en docenten gestimuleerd goede verkeerslessen aan te bieden.

(Bron: Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen