TRI LELYSTAD onverhoopt geannuleerd

Foto: TRI HARD Series

TRI LELYSTAD is – net als veel andere wedstrijden – er niet in geslaagd om voldoende professioneel veiligheidspersoneel te vinden. Dit heeft tot het zeer vervelende gevolg dat – in overleg met alle betrokken instanties – de wedstrijd van 10 juli geen doorgang zal vinden.

Veiligheid
Volgens organisator Jefry Visser is dit ontzettend jammer. Tevens stelt het teleur om dit soort berichten te moeten communiceren. Maar op het moment dat de veiligheid van de atleten niet gegarandeerd kan worden, is er maar één reactie en dat is de wedstrijd afzeggen.

Voor de organisatie TRI HARD is het slikken van een bittere pil, maar zeker ook voor de honderden atleten die reeds stonden ingeschreven voor de eerste editie van TRI LELYSTAD.

Personeel
Er is een groot tekort aan professionele verkeersregelaars, medisch personeel en mensen van de reddingsbrigade. De organisatie heeft er van alles aan gedaan om voldoende mensen bij elkaar te krijgen.

Maar verschillende bedrijven waarmee de organisatie samenwerkt hebben last-minute afgezegd. Dit leverde op dat er geen ruimte meer was om naar passende oplossingen te zoeken. De veiligheid heeft de hoogste prioriteit.

Opties
Voor de ingeschreven atleten voor TRI LELYSTAD is het zo, dat ze er niets aan kunnen doen dat de wedstrijd geannuleerd is geworden. Daarom had de organisatie eerder deze week drie opties aangeboden.

De eerste optie is natuurlijk het retour ontvangen van het volledige inschrijfbedrag. Daarnaast waren er twee mogelijkheden om geheel kosteloos de wedstrijd om te zetten. Dat was voor TRI ROTTERDAM of TRI NIJMEGEN. De eerste wedstrijd was in dit weekend. Meer informatie is te vinden op de site.

(Bronnen: TRI HARD series, Omroep Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen