Ontwerpen Speellocaties Klaproos, Margriet en Fioringras

Foto: Gemeente Lelystad

De ontwerpen voor de speellocaties aan de Klaproos, Margriet en Fioringras zijn klaar. Eind 2021 heeft de gemeente aan de bewoners van Warande gevraagd om mee te denken met de inrichting van deze speellocaties door hun favoriete spellen door te geven. Hier kwam een top vijf uit. De wensen voor de verschillende locaties waren ongeveer hetzelfde. Om de speellocaties toch een eigen karakter te geven is er gekeken naar verschillende soorten toestellen en andere materialen.

Verschillende accenten
Voor de Klaproos is gekozen voor roestvrij staal. De kleuren blauw en geel komen in alle toestellen terug. In de Margriet is gekozen voor een combinatie van hout met roestvrij staal. De kleuren van de toestellen passen bij de kleuren van de omliggende woningen. Voor de speelvoorziening in de Fioringras is gekozen voor houten toestellen met accenten.

Planning
Eerder heeft de gemeente laten weten dat het streven was om de speelvoorzieningen vóór de bouwvak op te kunnen leveren. Hierdoor zouden de kinderen in de zomer al kunnen spelen met de speelvoorzieningen. Helaas is ook in deze branche sprake van slecht leverbare materialen.

Daarom kan de gemeente niet garanderen dat alles voor de bouwvak wordt opgeleverd. Maar de plekken worden nu al ingezaaid, zodat er gelijk gespeeld kan worden als de toestellen geplaatst worden. De planning is te volgen via de site van de gemeente en de nieuwsbrief Warande. De ontwerpen kunnen ondertussen hier bekeken worden.

(Bron: Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen