Opening uitbreiding ‘t Landleven door eerste bewoner

Foto: Gemeente Lelystad

‘t Landleven, de unieke woonlocatie van Woonzorg Flevoland voor mensen met dementie is vorig jaar ingrijpend verbouwd en uitgebreid. ’t Landleven is nu een warm thuis voor dertig bewoners die in een groene omgeving met de beste zorg worden omringd. Bewoonster van het eerste uur mevrouw De Haas, knipte woensdag 13 april 2022 het lint door bij de plaquette die is gemaakt door cliënten van dagbesteding Het Groene Huis.

‘t Landleven
’t Landleven is een kleinschalige woonzorglocatie voor mensen met dementie, gelegen in de wijk de Groene Velden. ’t Landleven is een alternatief voor het traditionele verpleeghuis en in meer opzichten bijzonder. Het is een fijne plek waar bewoners de ruimte en vrijheid hebben om buiten te zijn.

Vanuit hun kamer hebben bewoners toegang tot de belevingsgerichte tuin en kunnen zij een ommetje in de wijk maken. De combinatie van buiten zijn, de wind in de haren kunnen voelen en de ruimte om te wandelen, draagt bij aan het levensgeluk van bewoners. Door de uitbreiding is dit nu voor meer mensen mogelijk.

Officiële opening
Afgelopen najaar moest de geplande opening door de Coronamaatregelen uitgesteld worden. Deze keer was gekozen voor een intieme bijeenkomst voor bewoners en familie. Met een heerlijke en gezellige high tea en muziek.

Aangezien mensen zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen, gaat er een lange periode van mantelzorg aan vooraf. Zorgen voor een naaste met dementie is emotioneel en fysiek zwaar. Daarom was medewerking gevraagd aan actrice Loes Luca. Ze zong samen met de bewoners liedjes.

(Bron: Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen