Zwem, fiets en ren voor KiKa

Foto: TRI HARD

Op zondag 10 juli wordt de TRI LELYSTAD georganiseerd. Dit is de nieuwe locatie van TRI HARD. Hierbij wordt gezwommen langs de tallships, gefietst over de dijken, door de bossen en langs woonwijken van Lelystad en gelopen in de ronde havenkom. Dit is de triathlon van Lelystad. Echter TRI HARD gaat verder.

Samenwerking
Voor al de triatleten, die niet direct een halve of mogelijk wel een hele triathlon willen afleggen, is er iets nieuws georganiseerd: de KiKathlon. Dit is speciaal voor de triatleten die via hun favoriete sport geld willen inzamelen voor onderzoek naar kinderkanker.

Hiervoor zijn TRI HARD Series en KiKathlon een samenwerking aangegaan. Dit zal gestalte krijgen tijdens TRI AMSTERDAM (19 juni) en TRI ROTTERDAM (26 juni). Tijdens deze twee evenementen zal een KiKathlon worden georganiseerd.

Goede doel
Tijdens de KiKathlon wordt er door de deelnemers 500 meter gezwommen, 20 kilometer gefietst en 5 kilometer hardgelopen. Maar belangrijker is dat er geld ingezameld wordt voor het goede doel. Dit kan individueel gebeuren, maar zeker ook in teamverband.

Jeffrey Visser, als organisator, heeft gemeld dat álle beetjes helpen. De deelnemers zamelen geld in voor KiKa. Dus voor onderzoek naar kinderkanker. Bij TRI HARD Series weten ze als geen ander hoe belangrijk de gezondheid is. Iedereen moet ontzettend gezegend zijn dat samen genoten kan worden van de geweldige sport triathlon.

Kikathlon
Hij gaat verder met de opmerking dat het verschrikkelijk is als mensen dit niet kunnen doen, vanwege een slechte gezondheid en ziekte. En met name kinderen. TRI HARD is erg blij met de samenwerking en willen een vuist maken tegen de ziekte, samen met de deelnemers.

Ook KiKathlon is erg blij met de samenwerking. Woordvoerder Denise Willemsteijn vindt het prachtig dat er door de samenwerking nieuwe edities van de KiKathlon in Amsterdam en Rotterdam georganiseerd worden.

Kinderkanker
Daarnaast somt ze nog gegevens op uit schokkende, maar helaas realistische statistieken. Ze geeft aan dat de harde realiteit is dat 1 op de 5 kinderen met de diagnose kinderkanker niet geneest. Daar moet verandering in komen.

De deelnemers dragen bij aan een hogere genezingskans. Met de bijdrage worden onderzoeken naar medicijnen en behandelingen van kinderkanker gefinancierd. Inschrijven voor de KiKathlon, in Amsterdam of Rotterdam, kan via www.kikathlon.nl

(Bronnen: KiKathlon 2022, TRI HARD Series, lelystad.nieuws.nl) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen