Wandelen bij de volle maan

Foto: Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer laat om de zoveel tijd een Nieuwsbrief verspreiden. Een ook nu kwam er weer een binnen met het voorwoord van boswachter Lisa Wassenaar. De boswachter geeft aan dat juist in deze tijd – als gedeeltelijk thuiswerker – de verscheidenheid van de natuur, haar ogen doet dwalen. Dwalen naar de plaats achter het computerscherm, naar het raam om te zien wat er buiten gaande is.

De juiste tijd
Juist nu gebeurt het. Een guur windje, regen, vrieskou en zonneschijn. In januari heeft men de kans om al dit soort zaken te aanschouwen. Ze komen allemaal voorbij, zelfs binnen hetzelfde uur. Het is dan ook tijd voor wandeling.

Met het geur van afgevallen bladeren en het prikkelende kou in het gezicht is de wandeling voor velen een welkome afwisseling. Lisa, de boswachter, geeft aan dat ze verschrikkelijk kan genieten van een wandeling in de winterse maanden.

Wandelen bij volle maan
Zo zijn er in Nederland een aantal wandelingen bij volle maan. Voor mensen die de volle maan in al haar glorie willen bewonderen, zijn er op verschillende locaties de wandelingen. Hier wordt men meegenomen door boswachters en gidsen voor een avondwandeling in het schijnsel van de volle maan.

Samen kan men ronddwalen door in stilte gehulde bossen en over door de maan verlichte velden. Een absolute ervaring voor het gehele zin. Een nacht per maand is de maan helemaal te zien. Dat is dan volle maan.

Deze volle maan heeft invloed op de natuur. Hierbij valt te denken aan de getijden van de zee, die op dat moment het sterkst zijn. Maar het spreekt ook tot verbeelding. Zo bestaan er al eeuwenlang de volksverhalen over bij maanlicht huilende wolven en ronddolende witte wieven …

(Bronnen: Staatsbosbeheer, Nieuwsbrief Staatsbosbeheer) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen