Menstruatie armoede

Foto: Lucky Demas

Veel jongere meisjes kunnen geen menstruatieproducten betalen. Producten zoals tampons en maandverband die men niet kan aanschaffen. Tevens heerst er een taboe op het feit dat men er ook niet over kan, wil of mag praten.

Menstruatietasje
In Lelystad is Lucky Demas een actie gestart om deze menstruatietasjes uit te delen aan vrouwen en meisjes die de producten niet kunnen aanschaffen. Ze is daarom een doneeractie op Facebook gestart. In de tasjes zitten tampons, maandverband en inlegkruisjes.

Lucky wil graag de tasjes maken met de producten, maar heeft hier wel de steun van Lelystad nodig. Mensen die spullen geven, kunnen via Facebook contact opnemen. Natuurlijk is het niet duur om de producten te kopen, maar er zijn gezinnen die met 50 euro moeten rondkomen.

Blijven doen
Op een moment dat zo’n gezin ook nog vier dochters heeft, dan valt het echt niet mee. Er zijn organisaties die af en toe een actie houden voor producten, maar dat werkt ook alleen maar in tijden van de actie.

Tevens zijn mensen die net iets te veel verdienen voor de Voedselbank. Daarom heeft Lucky Demas de actie opgezet. Bij het begin kwamen er reacties los, maar zeker ook producten. Om dit te kunnen blijven doen, moeten de hulp en de donaties voor deze actie blijven.

(Bronnen: Facebook, Omroep Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen