Bewoners moeten het lezen in de media

Foto: PLEK

Een groot deel van de bewoners in het Karveel hebben dinsdag in de media moeten lezen over de plannen. Vooraf zijn de bewoners niet ingelicht. Het schijnt zo te zijn dat een flatgebouw in de buurt gebouwd gaat worden.

Terrein
Deze week is bekend gemaakt door de combinatie kerkgemeenschap Het Anker en Ontwikkel Combinatie Karveel (ReadyforLiving en Klompenburg Bouw) dat er plannen zijn voor het terrein van het huidige kerkgebouw van Het Anker.

De opzet is dat er een nieuwe kerk wordt gebouwd. Daarnaast moet er ook een appartementencomplex met zo’n veertig appartementen komen. Tevens nog een halfverdiepte parkeergarage. Het gebouw van de appartementen zou maximaal zeven verdiepingen krijgen.

In gesprek blijven
Gezien het feit dat het huidige kerkgebouw aan vervanging toe is, is het plan vorige week voorgelegd aan de wethouder. Daar was afgesproken dat de gemeente dinsdag de buurt had moeten informeren over de plannen.

Buurtbewoners zijn minder blij met de gang van zaken. Tevens bang dat de eigen woning in de schaduw van een gebouw van zeven verdiepingen komt te staan. Tevens zal het veel drukker gaan worden in de buurt.

Tevens wijzen de buurtbewoners erop dat de woonbestemming Het Karveel er een is zonder hoogbouw.  Daarnaast zijn er een aantal woningen met zonnepanelen. Ook hier is men bang dat er minder licht op gaat komen. Het kerkbestuur wil in gesprek blijven met de buurt, om te komen tot een ontwikkeling waarbij samengewerkt wordt.

(Bronnen: Omroep Flevoland, Radio Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen