Meerderheid gemeenteraad steunt Luchtscouts

Foto: Luchtscouts vliegveld Lelystad

De Luchtscouts Vliegveld Lelystad hebben eerder de gemeente om hulp gevraagd bij het zoeken naar een nieuw clubhuis. Het clubhuis op de Groene Velden moest de vereniging verlaten en men zit daarom nu in twee leegstaande schoollokalen aan het Kofschip. Deze ‘noodlokalen’ zijn te klein en het is onduidelijk of men hier kan blijven.

Plan
Afgelopen dinsdag heeft de gemeenteraad gesproken over de vraag en de verhuizing naar een nieuw gebouw. Hiervoor zou zo’n 40.000 euro nodig zijn. De gemeenteraad heeft besloten om dit bedrag als gemeentelijke bedrag beschikbaar te stellen.

De scoutingclub had een uitgewerkt plan voorgelegd. Dit was een plan van acht zeecontainers op de oude sportvelden van SGL. De containers zouden dan aan elkaar gesloten kunnen worden – middels veel zelfredzaamheid – met panelen voor de gevels en het dak.

Gemeenteraad
De Luchtscouts Vliegveld Lelystad kwamen nog 40.000 euro te kort om het plan uit te kunnen voeren en voor aansluitingen op de benodigde gemeentelijke voorzieningen. Lees gas, water en elektriciteit.

In de gemeenteraad hebben de fracties van Leefbaar Lelystad, CDA, GBL en de SP het voorstel ingebracht om de 40.000 euro eenmalig uit de gemeentelijke reserve te halen. Aangezien 19 raadsleden voor en 13 tegen hebben gestemd, kunnen de luchtscouts verder met hun plannen.

(Bronnen: FlevoPost, Radio Lelystad, lelystad.nieuws.nl) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen