Kiezen van een passende zorgverzekering

Foto: Consumentenbond

Door gebruik te maken van De VoorzieningenWijzer kunnen inwoners van Lelystad gemiddeld zo’n 500 euro per jaar besparen. Het kiezen van een passende zorgverzekering is een lastige klus. Hiervoor moet namelijk een inschatting gemaakt worden van de benodigde zorg voor het komende jaar.

Zorgverzekering
Door vele inwoners van Lelystad wordt nagedacht over de zorg van volgend jaar, wat is er verzekerd en welke zorgverzekering past daar het beste bij. De gemeente gaat hierbij een gratis adviesgesprek met een adviseur aanbieden. Dit gebeurt in samenwerking met De VoorzieningenWijzer.

Tevens wordt gekeken of het nodig is om over te stappen naar een andere zorgaanbieder. Natuurlijk komt met de juiste keuze maken veel op de persoon af. Maar het is van groot belang om te kijken naar de verzekering. Op die manier weet iedereen wat financieel voor de deur staat en kan men zonder zorgen het nieuwe jaar in.

De VoorzieningenWijzer
Op de site www.datgeldtvoormij.nl/lelystad kan men meer informatie vinden. Met De VoorzieningenWijzer kan men in een persoonlijk gesprek met een adviseur zoeken naar de beste zorgverzekering. Maar er kan ook naar andere financiële onderwerpen gekeken worden.

Zo kan er gekeken worden of er recht is op toeslagen of gemeentelijke regelingen. Tevens kan een blik geworpen op het energiecontract. Of dit nog past bij de huidige situatie. Op het moment dat er recht op iets is of dat men beter kan overstappen, kan dat geregeld worden met de adviseur.

(Bronnen: Dat geldt voor mij, De VoorzieningenWijzer, Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen