Het restaurant Lelystad Airport is dicht

Foto: Restaurant Luchthaven Lelystad

Alsof het niet erger kon, maar het is de waarheid. De enige horeca op Lelystad Airport is voorlopig dicht. Martinair Vliegschool is vertrokken naar Eelde, de sluiting in verband met de pandemie, het thuiswerken en het tekort aan personeel, het was allemaal te veel.

Restaurant
Het Restaurant Luchthaven Lelystad – het heette voorheen Flantuas – is vaak uitgeroepen tot het bedrijf met ‘het mooiste terras van Flevoland’.  Echter zelfs het terras heeft het restaurant niet kunnen redden. Eigenaar Gerhard Flantua zal een pas op de plaats moeten maken en zich oriënteren op de toekomst.

De problemen, de eerste klap om zo maar te zeggen, begonnen toen Martinair Vliegschool samen ging met KLM Flight Academy op Eelde. Via LinkedIn liet eigenaar Flantua weten, dat het net was of de ziel uit het bedrijf is getrokken.

Inkomsten
De Vliegschool van Martinair heeft 48 jaar voor een flinke beleving gezorgd, door personeel en leerlingen. De school zat op de benedenverdieping en het restaurant daarboven. Dit was het idee van oprichter Martin Schröder.

De heer Flantua en zijn vrouw Wilma hebben het restaurant zo’n 28 jaar geleden overgenomen. Het restaurant was belangrijk voor het inkomen. Dat kwam natuurlijk doordat leerlingen en instructeurs een broodje kwamen halen, maar zeker ook dat leerlingen hun familie meebrachten.

Sluiten
Nadat de Vliegschool vertrok is de benedenverdieping leeg komen te staan. Dit was ook te merken voor het restaurant in de omzet. Maar zeker aan het gebouw en haar onderhoud. Het wordt niet meer onderhouden. Dit betekent geen renovatie van de lift, storingen in de verwarming en lekkende en tochtige ramen.

Daarna kwam de gedwongen sluiting door de pandemie. In de zomer kon het restaurant wel open, maar door thuiswerk regels, waren er weinig mensen op de luchthaven. Al met al weinig klanten. En nu met de winter voor de deur, zal het terras ook minder gebruikt gaan worden.

Het personeel wordt niet ontslagen, het kan zelfs op de andere locatie aan de slag, maar wanneer Restaurant Luchthaven Lelystad weer open gaat, is niet duidelijk.

(Bron: De Stentor)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen