Gasten vertellen over Nationaal Park Nieuw Land

Foto: Nationaal Park Nieuw Land

Recreatieondernemers uit Almere en Lelystad, zo’n 22, zijn dinsdag 12 oktober begonnen met een Landschap-programma. Het programma is IVN Gastheer van het Landschap-programma van Nationaal Park Nieuw Land. Men leert hier alles over de ontstaansgeschiedenis, flora en fauna en recreatieve mogelijkheden van Nationaal Park Nieuw Land.

Landschap-programma
Op deze manier krijgen de ondernemers de kans om kennis en vaardigheden op te doen om de gasten te vertellen om te wijzen naar de mooiste plekken in de provincie. Deze eerste bijeenkomst werd gehouden in het Paviljoen De Oostvaarders in Almere. Overigens was de ondernemer hiervan ook deelnemer aan het programma.

Het totale programma heeft vier bijeenkomsten. De tweede editie staat gepland in het voorjaar van 2022. Na het volbrengen van het gehele programma mag de ondernemer zich noemen en dus ook profileren als IVN Gastheer van het Landschap Nationaal Park Nieuw Land. Hierdoor krijgt men ook aansluiting bij het netwerk van ruim 2.400 recreatieondernemers.

Netwerk
Dit Park is het jongste Nationaal Park in Nederland. Tevens is het park het grootste man-made natuurpark ter wereld. Het gebied is zo’n 29.000 hectare groot. Op het moment dat men in het Nationaal Park Nieuw Land is, loopt men letterlijk op de zeebodem van de voormalige Zuiderzee.

In de bijeenkomst van 12 oktober werd uitleg gegeven door Hans-Erik Kuypers van Staatsbosbeheer over de Oostvaardersplassen. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door IVN Flevoland, Visit Flevoland en de provincie Flevoland.

Het programma IVN Gastheer van het Landschap Nationaal Park Nieuw land gaat voornamelijk om het gebied beter te leren kennen en het vormen van een netwerk van recreatieondernemers. Middels het netwerk kunnen de ondernemers samen natuurarrangementen en – excursies aanbieden. Op deze manier dragen de ondernemers bij aan de unieke beleving van het gebied.

Voor de tweede editie kunnen geïnteresseerde recreatieondernemers zich melden via de site van IVN.

(Bronnen: Almere Dagblad, IVN) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen