De Week van het Landschap

Foto: Festival Sunsation

De herfstvakantie, van zaterdag 16 tot en met zondag 24 oktober, staat in Flevoland zeker in het teken van de Week van het Landschap. Deze vakantie is hét moment om het landschap in de provincie Flevoland te ontdekken. Zo heeft elke provincie een eigen landschap dat zich inzet voor natuur en landschap.

Flevo-landschap
In deze week kan men de natuur vlakbij ontdekt worden. Dit kan gebeuren tijdens mooie wandel- en fietsroutes,  excursies, speurtochten voor kinderen, maar ook tijdens andere activiteiten.

De Stichting Het Flevo-landschap wil de bewoners van de provincie middels diverse activiteiten in verschillende natuurgebieden laten ontdekken hoe veelzijdig Flevoland is. Er is van alles te zien, zoals van moeras tot heide. Maar ook van oer- tot loofbossen en van vogelgebieden tot historische plaatsen.

De natuur in
Op de site van de Stichting is een hele reeks te vinden van wat er allemaal te doen is tijdens de Week van het Landschap. Zo kan men beginnen op zaterdag 16 oktober met een historische wandeling op Schokland. Op zondag 17 en zondag 24 oktober zijn wagen excursies in Natuurpark Lelystad gepland. Dit gaat met een elektrische wagen.

Voor de kinderen staat er een zoektocht naar paddenstoelen op Schokland op woensdagmiddag 20 oktober gepland. Daarnaast nog een beverexcursie in het Wilgenbos in Almere op vrijdag 22 oktober.

Tevens zijn in de gehele week op elke dag nog een aantal activiteiten gepland, zoals een Oerbos wandeling in het Wilgenbos in Almere, een wandeltocht op Schokland van 5.5 of 7.6 km. Tevens is het mogelijk om een fiets te huren om de dieren te zien die er rondlopen in het Natuurpark Lelystad.

(Bronnen: Nieuwsbrief, Het Flevo-landschap)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen