German Delight!

Foto: Apollo Ensemble

Carl Philipp Emanuel Bach noemde het muziek voor ‘Kenner und Liebhaber’. Hiermee werd bedoeld dat veel muziek niet bedoeld is voor grootse gelegenheden, maar meer voor de wat ‘intieme’ plaatsen. Muziek dat moet klinken in de kleine kring, in huis, met vrienden en collega’s.

Muziek die het hart raakt
Componisten konden in vroegere tijden juist daarom zich uitleven, omdat het niet voor het grote publiek bedoeld was. En dan komt op 3, 4 en 5 september het Apollo Ensemble met juist dit soort muziek. Het wordt genoemd ‘German Delight!’ Muziek die het hart raakt en het gemoed verheft. Het Ensemble speelt muziek van Bach, Händel en Telemann.

In de tijd van de pandemie hebben de musici van het Apollo ensemble zich teruggetrokken in huis. Juist om te doen waar ze vrolijk van werden, nl samen muziek spelen van Bach, Händel en Telemann.

Doordat ze nu zoveel tijd aan de muziek van deze componisten konden besteden, kan men eigenlijk zeggen dat ze de componisten beter kennen dan bij wijze van spreken de eigen moeder.

Concertserie
Op deze manier ontstond een programma van heerlijke muziek. Op de drie dagen zullen de leden van het Apollo Ensemble – David Rabinovich (viool), Daphne Oltheten (viool), Thomas Oltheten (fagot) en Marion Boshuizen (klavecimbel) de muziek van de drie componisten ten gehore brengen.

Dit zal gaan gebeuren op 3 september in de Doopsgezinde Kerk (Leeuwarden), op 4 september in de voormalige Hervormde kerk (Ens) en op 5 september in de Hofzaal van de Warmonderhof. De concertserie is tevens de presentatie van de CD ‘German Delight!’

(Bron: Persbericht Apollo Ensemble)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen