Toeren op de motor voor het goede doel

Foto: Pixabay

Een motorvereniging die non-profit is en dan ook bezig is met goede doelen te steunen. Het is misschien niet snel te vinden. Maar de Silverbacks doen het. De motorclub is nu anderhalf jaar bezig om goede doelen te steunen.

Motorclub
In de media komen de motorclubs heel vaak negatief in de spotlight. Negatief net zo lang tot ze verboden worden. Op het moment dat de motorclub verboden wordt, ontstaat er een afsplitsing en gaat het verder. Vaak zijn het een paar ‘rotte appels’ die het verpesten voor diegenen die het wel goed doen.   

Silverbacks
Maar er zijn ook andere motorclubs. Zo is er de Silverbacks clan. Een motorclub die goede doelen steunt. Een motorclub die geld ophaalt voor minima, ouderen, zieke mensen en dieren. Dit gebeurt middels het organiseren van motorritten. 

Bij de motorritten kunnen mensen meerijden of geld doneren. De Silverbacks verkopen via Facebook (DH-50-50) speelgoed, kleding en huishoudelijke artikelen. De motorclub heeft reeds 515 gezinnen geholpen. Hiervan zijn er 115 in Flevoland. 

Op dit moment heeft de motorclub in Flevoland zeven leden. Maar de club is ook internationaal bezig. De leden willen mensen helpen, gezinnen die het minder goed hebben. Armoede is wijdverspreid. Daarom wordt er wat gedaan. 

Zo ook voedselpakketten kopen en deze te verspreiden onder deze mensen. Ook dit jaar zal het weer gebeuren. Net als andere zaken die nodig zijn voor deze mensen. 

De motorclub Silverbacks rijden vaak zo’n 2 a 3 uur per keer. Binnenkort zal de club naar Oostenrijk gaan om andere motorrijders te ontmoeten. 

(Bronnen: Heerlijk en eerlijk Flevoland, Flevopost, Facebook) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen