Zingen in Lelystad

Foto: Visit Flevoland

Aangezien de Coronamaatregelen weer verder versoepeld zijn geworden, kan er ook wat meer georganiseerd worden. Wat nu ook weer mag, is binnen met elkaar zingen. Daarom wordt er een concert georganiseerd in de grote zaal van Theater Posa. Dit zal gebeuren op zaterdag 12 juni met het inloopkoor ‘Zingen in Lelystad’. 

‘Zingen in Lelystad’
‘Zingen in Lelystad’ (ZIL) is het Lelystadse inloopkoor van PIO Vocaal. Een keer in de maand wordt er met elkaar gezongen. Dit gebeurt van 10.30 tot 12.30 in Theater Posa, Kempenaar 01-10 in Lelystad. 

Iedereen is van harte welkom bij ‘Zingen in Lelystad’. Hiervoor is geen ervaring nodig. Het is ook niet erg als men geen noot kan lezen. Er is geen lidmaatschap, maar een betaling per keer dat men komt. 

De muziek komt van elke uithoek van de wereld. Het gaat met name om muziek die de persoon blij maakt. Muziek om te dansen. Muziek die je laat voelen en genieten!  Het gaat dan om toegankelijke wereldmuziek, canons, traditionals en soms ook nog een popnummer.

Methode
De gebruikte muziek is bekend en toegankelijk. Tevens wordt alles op een groot scherm geprojecteerd. Geen lange oefenpartijen, maar zoveel mogelijk zingen. Bekende nummers worden regelmatig herhaald. Elke keer wordt er weer iets nieuws geleerd.  

Petra Overeem heeft de algehele leiding. Petra laat haar enthousiasme overgaan op de anderen die komen zingen. Natuurlijk is er begeleiding en dat wordt gedaan middels de piano. Die wordt bespeeld door Joshua Buijnink. 

Corona
Was het nog zo dat in de eerste maanden alleen maar online zingen mogelijk was, vanaf 8 mei werd er ook buiten gezongen.

Maar er mag nu weer binnen gezongen worden. Natuurlijk worden de Corona-regels nog steeds in acht genomen. Hiervoor is dus reserveren noodzakelijk. De grote zaal van Theater Posa heeft een vernieuwd ventilatiesysteem. Het is door de gemeente goedgekeurd. Het systeem blaast verse lucht naar binnen en voert de oude lucht weer naar buiten.

(Bronnen: Visit Lelystad, PIO Vocaal, Flevopost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen