Kandidatenlijsten en lijstnummers gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld

Op vrijdag 4 februari 2022 heeft het centraal stembureau van de gemeente Lelystad de kandidatenlijsten en de lijstnummers voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Dit gebeurde tijdens een openbare zitting van het centraal stembureau. Het proces-verbaal met de kandidatenlijsten en de lijstnummering ligt ter inzage op het stadhuis.

17 partijen doen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen
Op maandag 31 januari moesten alle partijen de kandidatenlijsten en onder andere ondersteuningsverklaringen en instemmingsverklaringen inleveren bij het centraal stembureau. In Lelystad hadden zich 17 partijen gemeld voor deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen. Alle partijen die zich hebben aangemeld, mogen meedoen aan de verkiezingen.

Lijstnummering vastgesteld
Tijdens de openbare zitting van het centraal stembureau werd ook de lijstnummering vastgesteld. De nieuwe partijen kregen aan de hand van een loting een lijstnummer toegewezen. Voor de partijen die eerder aan de gemeenteraadsverkiezingen deelnamen gebeurde dit op basis van het aantal behaalde zetels en het aantal behaalde stemmen bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen.

Een kandidaat geschrapt van kandidatenlijst
Van een kandidaat op de lijst van de PvdA was geen instemmingsverklaring. Deze kandidaat is van de lijst geschrapt en de rest van de leden schuiven door op de lijst. Het proces-verbaal met de kandidatenlijsten en de lijstnummering ligt vanaf vrijdag 4 februari ter inzage in het stadhuis (Stadhuisplein 2). Ook zijn de stukken online te bekijken via www.lelystad.nl.

14, 15 en 16 maart gemeenteraadsverkiezingen
De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op woensdag 16 maart. Op 14 en 15 maart kan in 8 stembureaus in de stad ook al gestemd worden. Informatie over de gemeenteraadsverkiezingen is te vinden op www.lelystad.nl/verkiezingen.

(Bron: Persbericht Gemeente Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen