Uitkijktoren De Zeearend toegankelijk gemaakt

Foto: Pixabay

Kijkhut De Zeearend is gesloten geweest van 13 tot en met 30 september. De benedenverdieping is toegankelijk gemaakt voor gebruikers van een rolstoel. Vanaf 2018 lagen de plannen al klaar om deze uitkijktoren aan te passen. Afgelopen vrijdag is de heropening dan eindelijk gebeurd.

Vogelkijkhut
De grote vogelkijkhut heeft twee verdiepingen. Eenmaal in de hut heeft men een uitzicht over de grote vlakte en het rietmoeras. Er is van alles te zien, zowel de grote zilverreiger als de vos en van edelhert tot roerdomp. Het komt ook wel voor dat een visarend of een zeearend te zien zijn.

Volgens de tellingen vastgelegd op de site waarnemingen.nl zou er zondag 10 oktober zo rond 15.19 uur een visarend zijn gezien en gehoord. Dezelfde vogelspotter heeft iets later ook nog twee zeearenden gezien.

Opening
Margriet Doorenspleet van Gehandicapten Overleg Lelystad heeft samen met wethouder Jack Schoone de hut (her)opend. De toren is nu voorzien van een helling. Hierdoor kunnen mensen met een rolstoel makkelijker naar boven.

De Uitkijktoren was reeds in 2016 geopend, maar was toen niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Daar is nu een verandering in gebracht. Margriet Doorenspleet en Jack Schoone hebben beiden de helling per rolstoel uitgetest. Dat is gelukt en tevens was iedereen blij met het uitzicht via de toren.

(Bronnen: Staatsbosbeheer, Vogelkijkhut, Waarneming, Omroep Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen