Voorstel InwonersPartij door raad aangenomen over ECL

Foto: De Kubus

Aan het begin van september was er sprake van het feit dat de gemeente zich aan het beraden was over de samenwerking met Evenementen Coördinatie Lelystad (ECL). Er zou het een in strijd zijn met de aanbesteding- en subsidieregels.

Organisatie
De Vereniging Stadsfestiviteiten Lelystad (VSL), opgericht in 1969, kreeg meteen de toestemming om kermissen te organiseren en te exploiteren. Daarnaast ontstond in 1982 de stichting Buitenlandse Week die een evenement organiseerde.

VSL en Buitenlandse Week zijn in 1984 gefuseerd. Doelstelling was om in de zomerperiode activiteiten te coördineren en ook deels zelf te organiseren. Om het gehele jaar te kunnen afdekken werd de naam in 1988 wederom veranderd. Het werd nu Stichting Evenementen Coördinatie Lelystad (ECL).

Opzegging overeenkomst
De gemeente heeft de samenwerkingsovereenkomst met ECL opgezegd. ECL vreesde over het voortbestaan en had een nieuwe overeenkomst nodig voor 1 november. Zo niet, dan zou ECL geen aanvragen meer kunnen afhandelen voor grote evenementen.

Echter de gemeenteraad heeft vele brieven en mails ontvangen die steun uitspraken voor ECL. De InwonersPartij heeft dit punt opgepakt en een voorstel in de raad ingediend. In het voorstel staat dat de gemeente Lelystad nog een jaar doorgaat met ECL. Ondertussen zal de burgemeester onderzoeken met ECL wat mogelijk is voor de toekomst.

Voorstel
Het voorstel van de InwonersPartij werd gesteund door CDA, PvdA, SP, PVV, GroenLinks, GBL en Mooi Lelystad. In de raad is de motie unaniem aangenomen. In de motie werd opgeroepen om de samenwerking in ieder geval voor te zetten tot 31 december 2022.

Het jaar 2022 te gebruiken als tussenjaar om de aanbevelingen uit het onderzoeksrapport na te lopen en te komen met voorstellen. Ook voor een samenwerkingsovereenkomst met ECL. Dit voorstel moet voor 1 april 2022 bij de raad zijn aangeboden.

(Bronnen: Lelystad Evenementen, Motie InwonersPartij, FlevoPost, Omroep Flevoland, lelystad.nieuws.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen