Veel woorden, maar geen daden

Foto: Weesp

In Rotterdam werd – en wordt nog steeds – gezongen over ‘Geen woorden maar daden’. Oud-wethouder Volkshuisvesting Bas Jan van Bochove in Lelystad spreekt nu over ‘Veel woorden, maar geen daden’. En dan spreekt hij over het uitgeven van grond aan mensen om collectief zelf woningen te gaan bouwen in Lelystad.

Bas Jan van Bochove
Bastiaan Jan (Bas Jan) van Bochove is op 3 oktober 1950 geboren in Ermelo. Hij heeft in zijn politieke loopbaan nogal wat functies gehad. Zo is de heer Van Bochove lid geweest van de VVD (1973 – 1974), Gemeentebelang Ermelo (1973 – 1975) maar vooral lid van het CDA, vanaf 1977.

Daarnaast is hij wethouder geweest in Lelystad van 1 mei 1990 tot 12 april 2002. Hij was ook lid van de Tweede Kamer (van 23 mei 2002 tot 17 juni 2010 en van 26 oktober 2010 tot september 2012). HIj is eigenaar vanaf 2012 van ‘Van Bochove advies en management’ en tevens waarnemend burgemeester van Weesp vanaf 1 april 2014.

Woningbouw Lelystad
De heer Van Bochove is van mening dat de gemeente Lelystad te traag is als men spreekt over het uitgeven van stukken grond om samen zelfstandig woningen te bouwen. Dit zal met zich meebrengen dat inwoners de stad worden uitgejaagd, juist op het moment dat Lelystad wil groeien.

Bas Jan van Bochove is betrokken bij een project. Hij zou graag willen verhuizen naar een specifieke, kleinere woning, gericht op ouder worden. Zo’n initiatief is met enthousiasme onthaald bij de gemeente, maar daar is het bij gebleven. En zo zijn er meer projecten. Het wachten duurt soms van maanden tot jaren.

Actie nodig
Het gemeentebestuur wordt opgeroepen om nu eens wat te doen. Het moet niet zo zijn, dat mensen jaren moeten wachten, voordat de mensen aan de slag kunnen. Zo bestaan er ideeën van mensen die willen bouwen voor mensen met een beperking, senioren en andere doelgroepen.

Voor de ouderen is elk jaar wachten één te veel. Juist voor die mensen die Lelystad hebben geholpen op te bouwen. Daarnaast wordt er dan meestal een koopwoning achtergelaten. Hier zitten mensen te wachten die hun eerste woning willen kopen. Dat heet doorstroming, iets wat Lelystad hard nodig heeft.

(Bronnen: Parlement, Radio Lelystad, Gemeente Weesp, FlevoPost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen