Vechtpartijen, als opstartproblemen, op Porteum

Campus Porteum
Campus Porteum
Foto: SVOL

Eerder zijn signalen afgegeven door ouders, leraren en zelfs door het schoolbestuur dat er meerdere opstartproblemen zouden zijn bij de nieuwe schoolcampus van Porteum. De problemen lopen uiteen van problemen bij het stallen van de fietsen tot lokalen die niet open gaan.

Vechtpartijen
Maar ondertussen schijnen er ook vechtpartijen te worden gehouden tussen leerlingen. Het bestuur heeft nu aan de ouders laten weten dat er stewards en afdelingsassistenten worden ingezet.

Hierbij zou het gaan om uit de hand gelopen ruzies. De directie heeft aangegeven geschrokken te zijn, echter niet zozeer van de incidenten zelf. Het is bekend dat die ook al voorkwamen op de oude scholen, Rietlanden, SGL en Arcus.

Aantrekking
Het gaat meer om de aantrekkingskracht van de vechtpartijen. Op het moment dat er zo’n ruzie is, komen er nogal wat leerlingen op af. Niet om het gevecht te stoppen, maar om de vechtpartijen te filmen met de mobieltjes.

Nu gaat de school extra toezichthouders inzetten op de campus. Hierbij worden ook jongerenwerkers gevraagd om hulp. Zij kunnen snel signalen oppikken als er wat aan de hand is. Als men daar achter komt, gaan de jongerenwerkers met de leerlingen in gesprek.

Porteum
Op de site van de school staan veelgestelde vragen. Een van de vragen ging over voldoende toezicht op Porteum. Het antwoord wat te lezen is, dat er genoeg toezicht is. Daarbij hoort dat elk van de zes schooldelen een eigen servicebalie met conciërges/toezichthouders heeft.

Voor elke leerling is een vaste thuisbasis waar ook de docenten zijn. Tevens geeft de school aan dat het gebouw zo transparant mogelijk is gebouwd. De organisatie zorgt ervoor dat iedereen kent en gekend wordt. Tenslotte is er ook cameratoezicht.

(Bronnen: Omroep Flevoland, Porteum, lelystad.nieuws.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen