Twee uur van de tijd om te collecteren voor Leger des Heils

Foto: Leger des Heils

Iedereen heeft kwetsbare mensen in de buurt wonen of kent deze mensen. Het Leger des Heils is op zoek naar mensen die nog 2 uurtjes over hebben om te collecteren. Aan het eind van elk jaar is de collecteweek van het Leger des Heils. Men is nu op zoek naar collectanten die mee willen bouwen aan een socialer Nederland.

Leger des Heils Lelystad
In het centrum van Lelystad is al jaren een vestiging van de dag- en nachtopvang van het Leger des Heils. Mensen zonder een dak of een (t)huis kunnen overdag hier terecht. Dat kan voor een praatje, voor vragen, voor een kop koffie, voor een douche of voor de dagbesteding.

Tussen bezoekers en hulpverleners is warmte en gezelligheid. De dagopvang is laagdrempelig waardoor het een belangrijke plaats is voor kwetsbare, zorg mijdende mensen. Dak- en thuisloze mensen kunnen een warme maaltijd en een slaapplaats krijgen. Ook voor de avond en des nachts.

Organisatie
In Nederland blijken op dit moment ruim 35.000 mensen te zijn die geen dak boven het hoofd hebben. Maar het probleem is dat de opvang volledig vol zit. Op die manier ontstaat er nauwelijks doorstroming naar een passende woning.

Daarom vecht het Leger des Heils voor een eigen plek voor iedereen. Want als iedereen een eigen plek heeft, slaapt er niemand meer op straat. Maar zolang dat nog niet bereikt is, werkt het Leger des Heils keihard aan de opvang van deze mensen.

Buurthuiskamer
Opvang, een plaats waar men thuis kan komen en gezien wordt. Dit zijn de buurthuiskamers van het Leger des Heils. Een plaats waar iedereen welkom is voor een kop koffie en een praatje. Zo zijn er door heel Nederland zo’n kleine honderd buurthuiskamers.

Maar niet alleen voor de koffie of het praatje. Men kan er ook terecht voor een spelletje, een maaltijd, zingevingsvragen of tweedehands kleding. Er zijn zelfs locaties die helpen bij problemen met een schuld. Tevens wordt huiswerkbegeleiding aangeboden.

Dit wordt gedaan om te zorgen dat de mensen niet in een sociaal isolement komen of om ze eruit te halen. De meeste buurthuiskamers hebben geen subsidie en zijn dus afhankelijk van een gift of donaties. Daarom wordt de landelijke collecteweek gehouden van 28 november tot en met 4 december. Hiervoor zijn vele collectanten nodig.

(Bronnen: Lelycentre bouwt, FlevoPost, Leger des Heils)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen