De Grote Clubactie in Lelystad

Foto: Grote Club Actie

Zaterdag 18 september gaat de lotenverkoop van de Grote Clubactie van start. In Lelystad zullen dertien verenigingen mee gaan doen. De kracht van de Grote Clubactie is het systeem van verdeling en de prijs. De vereniging verkoopt een lot voor 3 euro en krijgt direct 80 procent van het bedrag. Dat is dus 2,40 euro.

De Grote Clubactie
De Nationale Stichting Grote Clubactie is in 1972 opgericht door Pierre Claessens in Tilburg. Hij was chef-redacteur bij het toenmalige Nieuwsblad van het Zuiden. De organisatie helpt verenigingen en instellingen om hun doelen te bereiken middels een jaarlijkse loterij.

Voor verenigingen is het tegenwoordig niet echt makkelijk. Doordat er minder leden zijn en weinig fondsen binnenkomen, is de tijd schaars, maar ook het geld. Maar er is wel een mate van verbondenheid rondom een gemeenschappelijke gedeelde interesse. Verenigingen hebben hierbij een belangrijke rol.

Geld voor de vereniging
Dit jaar zullen zo’n 5.000 verenigingen starten met de verkoop van de loten om op deze manier geld binnen te halen. Met de Loterij zullen meer dan 300.000 leden zich inzetten voor de club. Dit gebeurt met de verkoop van loten aan (meestal) familie, vrienden en buren.

Vorig jaar is er bijna 10 miljoen euro opgehaald voor de verenigingen. Dit jaar wil men daar over heen. Het geld was hard nodig door de gemiste inkomsten. Gezien de pandemie is het aantal leden bij vele verenigingen teruggelopen en daardoor ook de inkomsten.

De actie werkt mee aan de saamhorigheid. Dit is iets wat de afgelopen 1.5 jaar nogal gemist werd. Dit jaar laat de Grote Clubactie ook zien dat ze meegaat met de tijd. Het is nu mogelijk om een lot aan de deur te kopen door de QR-code te scannen. Tevens kunnen leden hun persoonlijke verkooplink delen via WhatsApp en andere social media.

(Bronnen: Grote Clubactie, Persbericht, FlevoPost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen