Bouw vernieuwd otterverblijf gestart

Foto: Het Flevo-landschap

De otters van het Natuurpark Lelystad krijgen een vernieuwd onderkomen. Het verblijf wordt flink aangepakt door het Flevo-landschap. De opzet is om de Europese otters die in het verblijf leven, flink wat meer leefruimte te geven.

Tijdens de bouwwerkzaamheden kunnen de bezoekers de otters niet zien. De diertjes worden tijdelijk ergens anders ondergebracht. Naast meer ruimte voor de otters, komt er ook meer ruimte voor de bezoekers. Eerlijk gezegd is er de afgelopen 25 jaar weinig aan de verblijven gedaan. Alleen maar het dagelijkse onderhoud.

Bezoekers
Voorheen waren de otters alleen via het platform te zien. Na de verbouwing zal dat ook onder in het verblijf kunnen gebeuren. Tevens krijgt het verblijf een hellingbaan. Alles wordt meer toegankelijker gemaakt voor bezoekers met een rolstoel, rollator of kinderwagen.

Tevens worden er glaswanden geplaatst, wat de kans zou moeten vergroten de otters te kunnen zien. Maar dat ligt wel aan de dieren zelf. De werkzaamheden zijn nu gestart en zullen duren tot half oktober. Het otterverblijf is dicht, maar het Natuurpark Lelystad blijft open van zonsopgang tot zonsondergang.

De otter
De Europese otter is onderdeel van de Europese deltanatuur. Een roofdier dat leeft in zoet water. Een dier dat ook prima past bij Flevoland. Echter in het wild zijn ze heel moeilijk te vinden, meestal alleen de sporen die ze achter laten.

In Nederland is Natuurpark Lelystad één van de weinige plaatsen waar Europese otters zijn te vinden. De dieren zijn meestal verkeersslachtoffers die niet meer de vrije natuur in kunnen. In het park kunnen de dieren een rustig en veilig bestaan leiden in een natuurlijke en waterrijke omgeving.

(Bronnen:  Het Flevo Landschap, Omroep Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen