Persbericht: Kadernota 2022 – 2025 unaniem vastgesteld

Foto: Gemeente Lelystad

De raad heeft de Kadernota 2022 – 2025 tijdens de raadsvergadering van dinsdag 8 juni 2021 unaniem vastgesteld, met 33 stemmen voor en 0 stemmen tegen. “Het college kijkt tevreden terug op het proces richting de Kadernota. We zijn uiteraard heel blij dat de raad unaniem de Kadernota heeft vastgesteld. We willen de raad bedanken voor de fijne samenwerking en dit mooie resultaat. We gaan ons nu richten op de uitvoering van de besluiten, het opstellen van de programmabegroting en het effect van de amendementen en moties”, aldus wethouder David de Vreede.

Kaders voor de programmabegroting 2022 – 2025
De kadernota wordt ieder jaar in het voorjaar opgesteld en bevat de kaders voor het opstellen van de programmabegroting voor het aankomende jaar. Met het vaststellen van de kadernota 2022 – 2025 is het financiële beeld voor de komende jaren opnieuw tegen het licht gehouden. Zoals het er nu naar uitziet hoeven er geen ingrijpende bezuinigingen doorgevoerd te worden om te komen tot een sluitende programmabegroting 2022 – 2025. In hoeverre er geld beschikbaar is om wenselijke voorstellen aan de raad voor te kunnen leggen is nog niet duidelijk. Er is nog sprake van veel financiële onzekerheid en veel zal afhangen van de afspraken die nog moeten worden gemaakt door het nieuwe kabinet.

Amendementen en moties
Het college heeft via aangenomen amendementen en moties instructies gekregen van de raad over hoe om te gaan met de financiële onzekerheden en de wenselijke voorstellen. In de komende periode gaat het college bij de raad inventariseren welke wenselijke voorstellen het meest belangrijk worden gevonden. Mocht er bij de programmabegroting 2022 – 2025 financiële ruimte zijn, dan is er in ieder geval duidelijkheid over waar dat geld aan besteed moet worden.

Besluiten raad
De raad heeft besloten om de BinckBank Tour voor drie jaar naar Lelystad te halen. Een uitgelezen kans om Lelystad als hoofdstad van de nieuwe natuur aan een miljoenenpubliek via diverse media te laten zien. Ook heeft de raad besloten dat er in afstemming met de jongeren een voorstel moet komen voor vergroting of vernieuwing van de bestaande skatebaan of een nieuwe skatebaan in het stadshart.
De jongeren zijn inmiddels gestart met een crowdfunding actie om de skatebaan extra kwaliteit te kunnen geven. Daarnaast heeft de raad besloten om te komen tot een zelfstandig en toekomstbestendig Lelystads poppodium met een eigen onderkomen. Het college gaat daarvoor een aantal locaties onderzoeken op haalbaarheid.

Vervolg
Het college gaat met deze kadernota in de hand aan de slag met de programmabegroting 2022 – 2025. Eind september / begin oktober wordt dit document ter besluitvorming aan de raad aangeboden.

(Bron: Gemeente Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen