Tijdelijke subsidieregelingen Cultuur

Foto: Facebook

Het College heeft in haar overleg van 4 mei twee tijdelijke subsidieregelingen voor de culturele sector vastgesteld. Dit kon omdat het Rijk in 2020 een compensatie budget beschikbaar heeft gesteld. Dit gebeurde naar aanleiding van de Covid-19 maatregelen. 

Culturele infrastructuur
De gemeenteraad had in december 2020 besloten dat deze middelen in zijn geheel voor dit doel ingezet konden worden. Het bedrag zou toegevoegd worden aan de post cultuur in de Programmabegroting 2021. 

Hierdoor kan de gemeente de extra middelen inzetten voor twee subsidieregelingen ten behoeve van de lokale culturele infrastructuur. Het doel van de regelingen is om de culturele infrastructuur in Lelystad financieel te ondersteunen en perspectief te bieden voor de toekomst. 

Amateurkunst
Voor de periode 2020 wordt voor de Tijdelijke subsidieregeling Coronasteun amateurkunst gemeente Lelystad een subsidieplafond vastgesteld van 60.000 euro. 

Voor de verenigingen in de amateurkunst zou dat betekenen dat er 3000 euro maximaal aangevraagd kan worden. Dit is voor de kosten die zijn gemaakt naar aanleiding van de Coronamaatregelen. Te denken valt o.a. aan het verplaatsen van activiteiten naar een andere plaats of minder inkomsten. 

Culturele organisaties
Voor de Tijdelijke subsidieregeling COVID-19 compensatie lokale culturele organisatie Lelystad wordt voor dezelfde tijd een subsidieplafond vastgesteld van 400.000 euro. 

Dit is van toepassing voor podia, concertzalen en organisatoren van festivals. Organisaties zonder winstoogmerk kunnen maximaal 100.000 euro ontvangen. Voor organisaties die wel werken om winst te maken, zal dit bedrag maximaal 5000 euro zijn. Het bedrag zal bepaald worden aan de hand van de hoogte van de geleden schade. 

(Bronnen: Besluitenlijst College Lelystad, Omroep Flevoland)  

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen