Stevige basis voor de toekomst

Foto: Gemeente Lelystad

Oktober 2020 kwam de boodschap dat de gemeente Lelystad, de provincie Flevoland en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gewerkt hadden aan de plannen voor de toekomst van Lelystad. Hier hebben ze de naam ‘Lelystad Next Level’ aan gegeven. Dit plan moet een strategie voor een langere termijn vormen, waarbij de opzet is dat ook de inwoners een belangrijke rol gaan spelen. 

Toekomst
Volgens het programma ‘Lelystad Next Level’ moet Lelystad een stad gaan worden die gericht is op de toekomst, met een sterke identiteit en op duurzame wijze kansen creëert. Met andere woorden: een stad waar de bewoners hun dromen waarmaken.  

Deze samenwerkingsovereenkomst is door de eerder genoemde drie partijen in juni 2018 ondertekend. De gemeente gaf daarbij aan, dat aan de hand van de opgestelde Strategische Agenda van Lelystad een aantrekkelijke, duurzame stad gemaakt zou worden, die financieel gezond en zelfstandig is.
In deze Strategische Agenda zijn bepaalde programmalijnen uitgewerkt. De startende programmalijnen zijn de Uitnodigende Stad, de Veerkrachtige Samenleving en de Ondernemende Stad. Bij de Agenda zijn vijf eindrapporten opgesteld.    

Betrokkenheid
Belangrijk bij dit alles is de betrokkenheid van de inwoners van Lelystad. De Strategische Agenda vormt nu de basis om samen met de bewoners, organisaties, bedrijven en instellingen aan Lelystad te gaan bouwen. 

Nu komt het college met een uitvoeringsprogramma Lelystad Next Level voor de komende twee jaar.  Hieruit spreekt de ambitie om te bouwen aan een sterk Lelystad als hoofdstad van de nieuwe natuur, die in 2040 een zelfstandige, sociaal veerkrachtige, duurzame, aantrekkelijke en economische stad moet zijn met 100.000 inwoners. De kaders voor het programma worden voorgelegd aan de gemeenteraad.  

 (Bronnen: Nieuwsbrief Gemeente Lelystad, diverse stukken Lelystad Next Level)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen