Geld nodig van het Rijk voor aanpak Oost

Lelystad Oost
Lelystad Oost
Foto: Welzijn Lelystad

Om de leefbaarheid van de wijk Lelystad-Oost de komende jaren sterk te verbeteren hoopt de gemeente Lelystad geld te kunnen krijgen van het Rijk. Om dit goed te kunnen onderbouwen, is men bezig om een een integraal gebiedsaanpak Lelystad-Oost vast te stellen, waarvan de kaders nu aan de gemeenteraad worden aangeboden. 

Lelystad-Oost bestaat uit de oudste wijken van Lelystad, nl. Boswijk, Atolwijk en Zuiderzeewijk. Deze wijken hebben problemen op het gebied van de leefbaarheid en de veiligheid. In de gebieden wonen op dit moment zo’n 10.000 inwoners. 

In opdracht van het Rijk is door de gemeente inzichtelijk gemaakt wat de inhoudelijke en financiële impact zou zijn van de benodigde maatregelen om de leefbaarheid en veiligheid structureel te kunnen verbeteren. Het plan berust op drie hoofdpijlers: gezond en kansrijk opgroeien, passend werk voor een ieder en samenleven on goede, diverse buurten. 

Om dit te kunnen realiseren worden allerlei concrete programma’s en plannen uitgewerkt en vastgesteld. Eén van de centrale gedachten is dat de gemeente wil investeren in jongeren. 

(Bron: Flevopost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen