Elke stem telt

Foto: Campagne

De gemeente Lelystad laat op haar site weten dat elke stem telt, ook in deze tijd van de pandemie veroorzaakt door het SARS-CoV-2 virus (Corona). Alle inwoners van Lelystad van achttien jaar en ouder en met de Nederlandse nationaliteit, mogen vandaag hun stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer. 

Gemeentelijke site geeft aan dat door de Coronatijd het stemmen ook anders gaat dan anders. Er zijn meer mogelijkheden om te stemmen, zoals vervroegd stemmen, stemmen in de zogenaamde drive-through en stemmen per brief voor kiezers van 70 jaar en ouder.
Ook zijn er speciale maatregelen in het kader van de pandemie getroffen in de stembureaus. Dit is allemaal gebeurt om veilig te kunnen stemmen. 

Voor mensen met een visuele beperking is de mogelijkheid om zelfstandig te gaan stemmen in het stadhuis, met behoud van het kiesgeheim, met behulp van en stemmal en een soundbox.
Tijdens deze verkiezingen zijn er twee speciale locaties om te stemmen en dat zijn het Erfgoedpark Batavialand en het drive-through stembureau aan de Wigstraat. Bij de laatste kan men vanaf het eigen vervoermiddel stemmen. Ook per auto of bestelbus geldt de regel dat slechts één persoon in het ‘stemhokje’ aanwezig mag zijn. 

(Bron: site gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen