Middelbare scholen weer van start

Foto:

In het hele land kunnen middelbare scholen weer gaan beginnen met lesgeven. De Rijksoverheid gaf op haar site aan dat vanaf 1 maart “ … de middelbare scholen en mbo-instellingen voor alle leerlingen weer open … “ gaan, waarbij alle leerlingen en studenten minimaal één dag per week fysiek naar school kunnen. 

Het kabinet heeft dit besloten, waardoor “ .. perspectief geboden wordt aan jongeren, omdat fysiek onderwijs bijdraagt aan het welzijn en beter is voor leerprestaties … “ . Volgens het adviesorgaan van het kabinet – het Outbreak Management Team (OMT) – zou het opengaan van de scholen veilig en verantwoord zijn voor leerlingen, studenten én docenten, mits een ieder in de school zich houdt aan de afstand van 1,5 meter en in de gangen mondkapjes draagt.   

Zowat een jaar geleden stond in de media ook te lezen dat middelbare scholen weer open konden. In juni 2020 konden “ … leerlingen van scholengemeenschap De Rietlanden in Lelystad in kleine groepjes van maximaal negen personen een les bijwonen …”  

Deze keer zal het misschien net iets anders worden, daar men de afstand 1.5 meter nauwgezet in de gaten blijft houden, wat inhoudt dat men op bepaalde middelbare scholen wel eens – qua ruimte – in de problemen zou kunnen komen. 

Echter hier is een oplossing voor gevonden, nl in de vorm van ruimte in theaters en muziekscholen. In Lelystad hebben het Agoratheater, Kunstcentrum De Kubus en Poppodium Corneel verschillende zalen beschikbaar gesteld voor lessen voor middelbare scholen. 

Aangezien de verschillende zalen van de De Kubus, Agoratheater en Corneel al lange tijd leeg staan, hebben de verschillende directies doen besluiten om mee te werken aan de oplossing van het probleem van de 1.5 meter. Zoals het er nu uitziet, zullen er minimaal vier ruimtes beschikbaar zijn waar de anderhalve meter gehanteerd kan blijven. Dit houdt in dat in de grote theaterzaal van Agora een 101 leerlingen les kunnen krijgen, in de kleine zaal 20 leerlingen, 30 in Corneel en 60 in De Kubus.

Het aanbod is pas gedaan en dus heeft nog geen school gereageerd. 

 

(Bronnen: Rijksoverheid, Omroep Flevoland)   

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen