De nieuwe dienstregeling gaat 11 december in

Busstation gordiaan
Busstation gordiaan
Foto: Gemeente Lelystad

De vervoerders in het openbaar vervoer, de Nederlandse Spoorwegen en Arriva hebben gemeld dat hun nieuwe dienstregeling per 11 december ingaat. Arriva heeft aangegeven dat haar dienstregeling inspeelt op reizigersaantallen en reizigerspatronen. Volgens de NS reizen minder reizigers met de trein dan voor Corona.

Bussen Arriva Lelystad
Volgens de site van Arriva wordt er elk jaar kritisch gekeken naar de routes van de verschillende buslijnen, de frequenties waarmee de bussen rijden en de overstapmogelijkheden. Dit kan betekenen dat er andere vertrektijden, gewijzigde routes en nieuwe lijnen komen.

Voor de stadsbus in Lelystad is er een kleine wijziging. Dit komt door de verruimde openingstijden van Bataviastad op werkdagen en zaterdag. Daarom gaat lijn 13 een uur eerder aan de slag. De lijnen 5 en 8 gaan overdag op zaterdag weer elk half uur rijden.

Treinen NS
Ook bij de NS zijn er veranderingen per 11 december. Landelijk zullen er veranderingen worden doorgevoerd om meer zitplaatsen in de treinen te kunnen bieden. Echter het kan nog steeds zo zijn dat het op een aantal trajecten erg druk zal zijn.

Meer dan 30 procent van de treinen wordt verlengd. Op het traject Zwolle – Lelystad zullen er in het weekend meer treinen rijden. In de daluren zullen minder treinen gaan rijden op het traject Schiphol – Lelystad en tevens op vrijdag de gehele dag.

Vakantieregeling NS
In de periode van 27 december tot en met 6 januari zal de NS met een vakantiedienstregeling gaan rijden. Het is zo dat tijdens de kerstvakantie minder reizigers gebruik maken van de trein.

Landelijk zal de NS in deze week ongeveer dezelfde dienstregeling gaat hanteren zoals in het weekend. Het streven is dat op elk traject op werkdagen overdag minimaal twee treinen per uur zullen rijden.

(Bronnen: Arriva, FlevoPost, Nieuwsbrief NS, NS)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen