Thuiszorg voor ouderen

Foto: Rijksoverheid

Zo lang mogelijk zelfstandig in de vertrouwde thuisomgeving blijven wonen. Dat is in feite wat een ieder wil. Ook als de dagelijkse zaken niet zo makkelijk meer zijn of vanzelfsprekend. Home Instead Thuisservice helpt daar aan mee. Voor de regio is dat Home Instead Thuisservice Noord en Midden Veluwe. 

Landelijk beleid is dat ouderen zo lang mogelijk thuis moeten kunnen blijven wonen. De ouderen in ons midden willen dat zelf ook graag. Maar vaak moeten de senioren ondersteund worden door mantelzorgers. Om de mantelzorgers te ontlasten, gaan organisaties als Home Instead Thuisservice de senioren helpen thuis te kunnen blijven wonen. 

Home Instead Thuisservice
In 2011 is de organisatie opgericht als particuliere thuiszorgorganisatie voor senioren. In eerste instantie als niet-medische dienstverlener. Echter sinds 2016 wordt er naast de PGB ook gecontracteerde zorg thuis geleverd, via WMO en WLZ.  

Volgens Home Instead Thuisservice moet de ouderenzorg anders. Er is behoefte aan vernieuwing, daadkracht en klantgerichtheid. Voor de organisatie zijn de kernwaarden van waaruit men begon: geef vertrouwen, maak het verschil, vanuit het hart! 

Home Instead Thuisservice zoekt samen met de ‘klant’ naar oplossingen en biedt ondersteuning. Allemaal gericht op de mogelijkheid dat de senioren zo lang mogelijk in de vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.
Directeur Froukje Zwaga geeft zelfs aan dat ook bij dementie, een chronische beperking, na revalidatie of in de laatste levensfase mogelijkheden zijn om thuis te blijven wonen. De dienstverlening gaat uit van de persoonlijke wensen van de klant. 

Het werkgebied van Home Instead Thuisservice Noord en Midden Nederland bevat de gemeenten Barneveld, Bunschoten, Nijkerk, Harderwijk, Ermelo, Putten, Nunspeet, Lelystad, Dronten en Zeewolde. 

(Bronnen: Home Instead Thuisservice, Flevopost) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen