Goedkope Coronatesten bij Lidl

Foto: Sneltest kopen online

Goedkope Corona zelftesten zijn tegenwoordig ook bij Lidl verkrijgbaar. Met deze testen wil de supermarktketen de concurrentie aangaan met andere partijen als AH en het Kruidvat. In de loop van de volgende week liggen de testen in de schappen van de Lidl. 

Zelftest
De test die Lidl op de markt gaat brengen is de Flowflex-zelftest van producent Acon Biotech. Volgens Lidl is de test één van de vier zelftesten die door de overheid zijn goedgekeurd. 

De Flowflex-zelftest is bijna overal te koop, o.a. ook bij Bol.com. Op de site van de laatste onderneming staat te lezen wat voor test het is. Ook op andere sites staat te lezen dat de Acon Flowflex corona/covid-19 sneltest/zelftest is goedgekeurd en gevalideerd door het Ministerie van Volksgezondheid en het RIVM. 

De site Horeca Bazaar geeft op haar site aan, dat zelftesten voor Corona worden ingezet om snel duidelijkheid te krijgen of iemand het virus bij zich draagt. De zelftesten gaan – volgens deze site – een significante bijdrage leveren aan de heropening van horeca en evenementen. 

Eigen risico
Bol.com heeft een zin toegevoegd op haar site dat de handleiding van de Acon Flowflex nog niet is aangepast van een sneltest naar een zelftest. De producent zal dit zo spoedig mogelijk aanpassen. Natuurlijk – volgens Bol.com – is het gebruik van de zelftest op eigen risico. 

 Lidl gaat de zelftest tegen inkoopprijs aanbieden, met de regel dat een klant maximaal vijf testen mag kopen. De inkoopprijs wordt ingezet om de aanschaf zo laagdrempelig te maken. Een woordvoerster van de supermarkt zegt dat dit hun bijdrage is om de verspreiding van het virus tegen te gaan. 

De juiste datum dat de test te koop is, wordt bekend gemaakt op de site. 

(Bronnen: BHZ Net, Bol.com, De Horeca Bazaar, gilze-en-rijen.nieuws.nl, Nationale Zorggids)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen