Geld nodig voor onderhoud ruiterpaden

Foto: Buitenruiterslelystad FB

De Stichting Paarden Platform Lelystad ( PPL) is op zoek naar sponsors. Naast het feit dat de gemeente Lelystad structureel geld moet besteden aan het onderhouden van de ruiterpaden in Lelystad.

Achterstallig onderhoud
Eenmalig is 100.000 euro door de gemeente uitgetrokken en dat was ook nog enkele jaren geleden. Dit bedrag was om het achterstallig onderhoud in te lopen. Echter het geld is op. En het onderhoud blijft dus nu weer achter. En heel snel kan er weer sprake zijn van achterstallig onderhoud.

Op dit moment worden stukken ruiterpaden overwoekerd door bramen en wilde wingerd. Hierdoor zijn deze paden heel moeilijk te berijden voor ruiters. Het doel van de Stichting is juist dat er weer een mooi en uitgebreid netwerk komt van goed onderhouden ruiterpaden en ruiterroutes.

Paarden Platform Lelystad
De Stichting Paarden Platform Lelystad (PPL) is een onafhankelijk samenwerkingsverband van recreatieve buiten ruiters, menners, hippische ondernemers en rijverenigingen voor Lelystad. Tevens is het de belangenvertegenwoordiger van alle paardensporters.

Hierdoor zet PPL zich in voor een veilig, goed onderhouden en aaneengesloten ruiter / menner routenetwerk in Lelystad. Lelystad moet trots kunnen zijn op haar netwerk. Tevens moet het bijdragen aan het imago van Lelystad als sportieve stad met unieke recreatieve buitensport faciliteiten.

De grond
Er zijn zo’n 2.000 ruiters in Lelystad. Deze ruiters moeten ook over drassige paden. De grond in Flevoland, dus ook in Lelystad, is een kleibodem. Dit kan problemen veroorzaken, zoals wegzakken, maar ook blessures van de paarden. Tevens kan het paard zijn hoefijzers kwijtraken door de zuigende werking van de modder.

Voor het onderhoud is structureel geld nodig. Bij dit onderhoud moet dan het onkruid worden weggehaald. Net als de overige plantengroei die nu op bepaalde plaatsen aanwezig is. Tevens moet de toplaag van rivierzand hersteld of vervangen worden.

(Bronnen: Paarden Platform Lelystad, Omroep Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen