Sportspullen krijgen een tweede kans

Foto: Sportbedrijf Lelystad

Lelystedelingen kunnen vanaf 19 juni sportkleren en -spullen inleveren voor de Sportspullenbank. Sporten is iets wat nodig is. Sporten maakt het ook mogelijk om maatschappelijk mee te kunnen doen. Dat geldt voor iedereen. Het geldt ook voor mensen die geen sportspullen hebben. 

Sportspullenbank
Sportbedrijf Lelystad is het initiatief gestart, samen met diverse partners uit Lelystad en de sportverenigingen. Het sporten voor mensen die het financieel minder goed hebben, is mogelijk gemaakt met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. 

Naast deze stap zijn ook sportspullen nodig. Te denken valt aan sportshirt, sportbroek, schoenen en schermers. Maar ook sticks, rackets en handschoenen. Al deze spullen kunnen een tweede kans krijgen als ze ingeleverd worden. 

Inleveren
Als Lelystad wil dat sport en bewegen mogelijk moet zijn voor iedereen, moet het mogelijk zijn om dit op te pakken. Het lidmaatschap van een sportvereniging maar ook de spullen. 

Vanaf 19 juni kunnen de sportspullen ingeleverd worden bij drie sportverenigingen. Tevens bij Sportbedrijf Lelystad in het Sportcentrum De Koploper. De drie verenigingen zijn Handbal Vereniging Lelystad, Atletiekvereniging Spirit en Roeivereniging Pontos.   

Op dinsdag 21 september wordt de Sportspullenmarkt georganiseerd. Dit gebeurt tijdens de Nationale Sportweek. De markt is tussen 15.00 en 19.00 uur. 

Landelijk
Landelijk bestaat de Sportspullenbank Nederland. Deze organisatie verzamelt tweedehands sportkleding en materialen in. De kleding en materialen worden beschikbaar gesteld aan die mensen die niet genoeg geld hebben om de spullen aan te schaffen. Door de materialen een tweede kans te geven, wordt er (mee)gewerkt aan een duurzame economie.   

De landelijke Sportspullenbank geeft aan dat iedereen gelijke kansen moet hebben om mee te kunnen doen op sportief gebied. De uitgedragen waarden zijn: laagdrempelig, verbindende en lokaal.

(Bronnen: Sportbedrijf Lelystad, Sportspullenbank Nederland, Omroep Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen