Beweegprogramma Olympische Spelen 2021

Foto: Sport Flevo

Sportservice Flevoland brengt de Olympische Spelen 2021 op locatie bij kwetsbare doelgroepen in woon- en zorginstellingen. Dit gebeurt als onderdeel van de Campagne TeamFlevo. Hierbij gaat het met name om ouderen die het afgelopen jaar in een isolement zijn geraakt. 

Beweegprogramma
Afgelopen vrijdag is de reeks van Beweegprogramma’s gestart bij zorginstelling Philadelphia. Aanwezig waren tien bewoners, die aan de slag gingen met de buurtsportcoach van Sportbedrijf Lelystad. 

Het gaat om de ouderen, maar ook mensen die begeleid wonen vanwege een verstandelijke of lichamelijke beperking. Het programma bestaat uit bewegen in de praktijk en de informatie over de Olympische Spelen in Tokio in 2021. Rondom de tijd van de Olympische Spelen zal minimaal aan 15 woon- en zorgvoorzieningen een beweegpakket worden aangeboden. 

Flevoland
Tevens zit er in het pakket een film van (oud) olympiërs uit Flevoland. De sporten worden aangepast nagedaan, zoals bij roeien en basketbal. In de tijd tot aan de Olympische Spelen worden nog meer van deze beweegprogramma’s aangeboden. 

Er worden ook pakketten op maat aangeboden. Dit zodat een ieder mee kan doen. Dit is gebeurd in samenwerking met sportbedrijven, zorgorganisaties en welzijnsorganisaties.

De Sportservice is van plan om aandacht te krijgen voor het belang van sport en het bewegen. Men wil bewegen stimuleren en zeker aanjagen. De hoop is er op gevestigd dat organisaties en individuele deelnemers het stokje oppakken. Zodat de beweegprogramma’s vaker worden opgezet. Dit om mee te werken aan de gezonde leefstijl voor de inwoners van Flevoland.  

(Bronnen: Sportservice Flevoland, TeamFlevo, Philadelphia, Flevopost, Lelystad Vitaal)  

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen