Steunpakket Corona en Sport

Foto: Provincie

Voor de komende twee jaar heeft de provincie Flevoland 300.000 euro beschikbaar gesteld om  de sport te ondersteunen. En als het enigszins mogelijk is, ook weer voor de start . Dit pakket is het steunpakket Corona en Sport in Flevoland. Het pakket is samengesteld als een noodzakelijke aanvulling op bestaande landelijke steunmaatregelen. 

Het steunpakket van de provincie is minder financieel gericht, maar meer op herstel en versterking van de organisatie en organisatiekracht. Het ultieme doel van het pakket is om de sportinfrastructuur in Flevoland te behouden, in stand te houden en te versterken. 

Gevolgen Corona
Niet alleen de sport is verzwakt geraakt door de pandemie veroorzaakt door het SARS-CoV-2 virus. Natuurlijk waren de gemiste gelden onmiddellijk te bemerken, zoals derving van inkomsten uit contributie, sponsoring en omzet van het kantine. 

Maar er zijn ook zaken die niet meteen te zien zijn. Hierbij valt te denken aan de impact door de pandemie op de gezondheid, het welzijn en mogelijk verzwakte sportinfrastructuur. Echter dat wil nog niet zeggen dat deze zaken er niet zijn. Al deze redenen hebben bijgedragen aan de opzet van het steunpakket.   

Sportservice Flevoland is verantwoordelijk voor de ondersteuning en het in stand houden van de Flevolandse sportinfrastructuur. Ook het beheer van het steunpakket is toebedeeld aan de Sportservice.   

Steunpakket
Echter de aanvraag voor een bijdrage uit het Steunpakket is zo groot geweest, dat binnen één week na de openstelling al aanvragers op de reservelijst gezet moesten worden. Het Sportcentrum had niet op deze grote toeloop verwacht. Samen met de provincie wordt nu gekeken naar een extra financiering. 

Door de enorme hoeveelheid aanvragen is de beoordeling vervroegd naar 2 april. Afgelopen weken hebben de aanvragers reeds bericht gehad. Daarentegen blijft de aanvraagperiode gehandhaafd tot 23 april. Daarbij moet wel opgemerkt worden, dat deze aanvragers dan eerst naar de reservelijst gaan.

(Bronnen: Sportservice Flevoland, Omroep Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen