Triade Vitree maakt locaties duurzaam

Foto: Vitree

Triade Vitree heeft nieuwe stappen gezet om de locaties duurzamer te maken. Duurzaamheid staat hoog op de agenda, zoals bij vele organisaties. Dit wordt op verschillende manieren ingevuld. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe inrichting van de toiletten. Hierbij zijn dispensers gebruikt, die voldoen aan de hoogste norm op het gebied van duurzaamheid.

Triade Vitree
De naam Triade Vitree is de naam van de fusieorganisatie die is opstaan op 1 januari 2018. Vanaf dat moment zijn Triade en Vitree samen gegaan of zoals ze zelf zeggen, twee merken in één organisatie.

Triade was de organisatie waar ondersteuning werd geboden aan volwassenen met een verstandelijke beperking of psychische stoornis. Vitree daarentegen was er voor de jeugdhulp aan kinderen, jongeren en gezinnen. Samen zijn ze nu Triade Vitree.

Organisatie
De visie van de organisatie is dat elke mens uniek is. Ook uniek in de behoefte aan zorg. Dit wordt diversiteit genoemd. Diversiteit vraagt om flexibiliteit van de mensen en van de zorgvormen van de organisatie.

Nu de krachten gebundeld zijn, kunnen werkprocessen efficiënter worden vorm gegeven. Er is meer ruimte om in te spelen op veranderingen. Tevens wordt de keten tussen jeugd en volwassenen versterkt. Indien nodig kunnen cliënten doorstromen na hun 18e jaar maar blijft de zorg bij dezelfde organisatie.

Duurzaamheid
Er kan nogal wat winst gehaald worden met het nieuwe circulair sanitair voor de 125 locaties in Flevoland en IJsselland. De nieuwe inrichting is circulair en gemaakt met duurzame en lokale grondstoffen. Het is 100 procent veilig voor mens en milieu en CO2 neutraal.

Dit zal inhouden dat Triade Vitree zo’n 10.220 kg CO2 emissie op jaarbasis bespaart. Tevens wordt een ketenbesparing van ruim 153.000 liter water en bijna 10.500 kWh energie gerealiseerd. Daarnaast is het toilet- en handdoekpapier gemaakt van 100 procent gerecycled papier.

Tevens zijn de oude dispensers niet op de afvalberg terecht gekomen, maar worden ingezet als grondstof voor nieuwe dispensers. De nieuwe dispensers hebben het proces al eens doorlopen. Ze zijn namelijk duurzaam geproduceerd met gerecycled kunststof.

(Bronnen: Triade Vitree, FlevoPost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen