Flevolandse landschapskunst

Foto: Wikipedia

Volgens de provincie heeft Flevoland de meeste landschapskunstwerken ter wereld per vierkante kilometer. In de provincie Flevoland zijn 9 grote landschapskunstwerken te vinden. Deze zijn gemaakt door internationale kunstenaars. De kunstwerken staan bekend om de forse rechte lijnen en de grootschaligheid. 

Bij de 9 kunstwerken in Flevoland moet men denken aan de volgende werken. Deltawerk// (Marknesse), Riff, PD#18245 (Dronten), PIER+HORIZON (Kraggenburg), Exposure (Lelystad), Polderland Garden of Love and Fire (Almere), De Groene Kathedraal (Almere), Sea Level (Zeewolde), Aardzee (Zeewolde), Observatorium (Lelystad). 

Landschapskunst
Landschapskunst (Land Art) is ontstaan in de laatste 60-er jaren. In feite betekent het dat er ingrepen is of toevoegingen zijn te vinden, die zijn aangebracht door kunstenaars. 

Land Art Weekend
In 2021 zal het jaarlijkse Land Art Weekend gehouden worden op 5 en 6 juni. Tijdens dit weekend wordt de collectie Land Art van Flevoland in het zonnetje gezet. Bij elk werk zal een gids aanwezig zijn. Hij of zij kan enthousiast vertellen over het kunstwerk. Ook zullen vragen beantwoord gaan worden over alles wat met de Landschapskunst te maken heeft. Leuke doe-opdrachten voor kinderen zijn in het weekend beschikbaar. Hiermee kunnen de kinderen het kunstwerk en de omgeving verkennen.

De Coronamaatregelen zullen mogelijk nog steeds van toepassing zijn. Denk hierbij aan het wassen van de handen, afstand houden en bij klachten thuis blijven.
Indien deze maatregelen het toestaan, worden makers uit verschillende disciplines uitgenodigd. Indien ze aanwezig zijn, kunnen ze van alles vertellen over de kunstwerken. Tevens wat de werken met hun doen.

(Bronnen: Provincie Flevoland, Flevoland Erfgoed, Land Art Flevoland, Flevopost) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen