Een positief resultaat van ruim 11 miljoen voor 2020

Foto: BHZNet

De provincie Flevoland heeft 11.1 miljoen euro overgehouden voor het jaar 2020. Volgens de provincie is dit o.a. veroorzaakt door een hogere provinciefonds uitkering. Dit past onder het kopje baten. Aan de kant van de kosten zijn een aantal zaken lager uitgevallen. De juiste getallen zijn te lezen in de jaarstukken over 2020 van Gedeputeerde Staten. 

Positief resultaat
Het overschot van ruim 11 miljoen euro voor 2020 is lager dan het overschot van 2019. Het bedrag van het overschot van een jaar eerder was bijna 13 miljoen euro.

Het positieve resultaat kwam mede door een hogere bijdrage van het Rijk, hoger dan voorzien. Aan de andere kant zijn een aantal projecten programma’s lager uitgevallen dan verwacht. Dit kwam mede door het feit dat sommige projecten trager verliepen dan er gepland was. Daardoor waren de uitgaven lager.     

Zwarte cijfers
Voorts gaf portefeuillehouder financiën, gedeputeerde Harold Hofstra, aan dat ook 2020 in het teken van het SARS-CoV-2 virus stond. Hierdoor was het minder nodig om geld te besteden aan woon-werkverkeer. Gezien er minder dienstreizen waren, was deze post ook lager.  

Gedeputeerde Hofstra is van mening dat het resultaat iets is waar Flevoland trots op mag zijn. Flevoland is er in geslaagd om zwarte cijfers te schrijven voor 2020. Dit geheel biedt aan Flevoland de mogelijkheid om te blijven investeren in de Flevolandse samenleving en economie. 

Voorstel
In de Statenvergadering van 26 mei zal alles vastgesteld worden. Daarvoor worden de cijfers van Flevolandse financiën besproken in een integrale Statencommissie op 12 mei. Gedeputeerde Staten zullen aan Provinciale Staten voorstellen om een een gedeelte van het positieve resultaat aan de Brede bestemmingsreserve toe te voegen.  

Een ander deel zal voorgesteld worden om door te schuiven naar projecten in de komende jaren.

(Bronnen: BHZNet, Jaarverslag Flevoland, Persbureau Almere, Flevopost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen