Kat bruut opgehangen aan brievenbus

Foto: Facebook

Een hoogzwangere kat is afgelopen maandag dood gevonden aan een brievenbus in Lelystad. De kat heeft het niet overleefd, maar de kittens ook niet. De kat hing in een strop aan een zelfgemaakte vangstok. Tevens bij wildvreemde in de brievenbus. Volgens Dierennoodhulp Flevoland moet dit in de nacht van maandag op zondag zijn gebeurd. 

Proberen te bevrijden
Dierennoodhulp heeft aangegeven dat de cyperse kat nog geprobeerd heeft om zichzelf te redden. De voor- en achterpoten van de kat waren tot op het bot gekrabd. Zo kan de Dierennoodhulp Flevoland zien dat het dier zich geprobeerd heeft te bevrijden. Dit heeft waarschijnlijk uren geduurd. 

Aangifte
De eigenaar van de kat heeft ondertussen aangifte gedaan bij de politie. De politie is een onderzoek gestart waarbij de vangstok een centrale rol speelt. Dierennoodhulp Flevoland heeft een oproep gedaan op Facebook. Een ieder die de zelfgemaakte strop cq vangstok herkent, wordt gevraagd zich te melden. 

Deze dierenmishandeling heeft veel indruk achtergelaten bij eigenaar, mensen van de dierenambulance en de meldkamer. Eerder de week was een kat gevonden die met een schop was doodgeslagen. 

(Bronnen: De Stentor, Gelderlander, Telegraaf, AD)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen