Actieplan voor levendig Stadshart

Fonteintjes Stadshart
Fonteintjes Stadshart
Foto: Gemeente Lelystad

Vorige week kwam het college met het bericht dat ze het Actieplan voor de verbeteringen van het Stadshart heeft aangeboden aan de gemeenteraad. Dit Actieplan is een uitgebreid plan waarin wordt aangegeven wat er gedaan moet worden om er voor te zorgen dat het Stadshart voor de inwoners het geliefde middelpunt van Lelystad wordt. Een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, beleven en verblijven.

Uitvoeren van het Raadsakkoord 2022 – 2026
Het Actieplan geeft uitvoering van het Raadsakkoord 2022 – 2026. Hiermee wil de gemeente de aantrekkelijkheid van het centrum vergroten, onder meer door aanpassingen in de openbare ruimte en het aanbrengen van meer groen.

Tevens moeten bij de uitvoering meer plaatsen worden gecreëerd, waar mensen elkaar willen en kunnen ontmoeten. Bij  het opstellen van het Actieplan is samengewerkt met ondernemers, vastgoedeigenaren, inwoners en belanghebbenden in het Stadshart.

Het vergroten van aantrekkelijkheid
Volgens wethouder Van Dijk is het doel om een beweging op gang te krijgen naar een aantrekkelijker Stadshart, wat moet gebeuren met bewoners, ondernemers en winkeliers. Het plan geeft niet alleen een nieuw perspectief maar geeft ook hoe de uitvoeringsagenda in elkaar steekt.

Hierbij worden verschillende projecten genoemd én wordt de samenwerking beschreven. Het plan wordt ondersteund door gebiedsontwikkelingen, onder meer de herinrichting van de Neringpassage en de aanpak van het stationsgebied.

Gebiedsprofielen
Zo krijgt elk gebied een eigen profiel, karakter en functies, waardoor een wensbeeld wordt gecreëerd dat richting geeft aan de ontwikkeling per deelgebied. Dit helpt om de juiste invulling te geven.

Daarnaast worden door het Actieplan de profielen met elkaar verbonden, zodat het Stadshart karakter en afwisseling krijgt.Hierbij valt te denken aan cultuur en uitgaan in het Theaterkwartier, een compacter winkelgebied in het centrum, ontmoeten en verblijven in het Stationsgebied en dienstverlening en recreatie in het Zilverpark. Het wachten is nu op de instemming van de raad.

(Bron: Gemeente Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen