Plannen voor een zonnepark langs A6

A6 Lelystad IJsselmeerdijk
A6 Lelystad IJsselmeerdijk
Foto: Gemeente Lelystad

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Rijkswaterstaat en Waterschap Zuiderzeeland zijn van plan om een zonnepark aan te leggen langs de A6. Dit zonnepark moet gaan komen tussen de afrit 8 Almere – Oostvaardersplassen en de Ketelbrug. Hierbij is het de bedoeling dat de bermen, de op- en afritten en de dijk worden gebruikt voor het opwekken van zonne-energie.

Meepraten over de voorstellen
De gemeente Lelystad laat weten dat er een voorstel ligt voor een onderzoek naar het effect van het zonnepark op de omgeving. Tevens een voorstel waarin wordt aangegeven waar de zonnepanelen geplaatst moeten gaan worden.

De initiatiefnemers zijn van mening dat er een onderzoek nodig is om erachter te komen wat het effect van het zonnepark op de omgeving zal zijn. Het voorstel voor het onderzoek heet de concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau.

Daarnaast is er ook een concept Voorkeursalternatief gemaakt. In het concept zijn de schetsen van het project opgenomen. Inwoners kunnen tot en met donderdag 18 juli reageren op de voorstellen. De reacties worden meegenomen naar de volgende stap in het proces.

Informatiebijeenkomst 24 juni
Het ministerie, Rijkswaterstaat en het Waterschap organiseren op maandag een inloopbijeenkomst. Hier worden de voorstellen uitgelegd en kan men vragen stellen. De bijeenkomst is tussen 19.00 en 21.00 uur in het Congrescentrum De Pijler (Ketelmeerstraat 90, Lelystad).

Men hoeft zich niet aan te melden; men kan vrij in- en uitlopen tussen 19.00 en 21.00 uur. Er is geen algemene presentatie. Bij het Congrescentrum kan men op de avond gratis parkeren. Meer informatie is te vinden op de site Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Reactie geven
Men kan op verschillende manieren reageren op de voorstellen: 

  • Online: www.rvo.nl/A6-zon   
  • Per post: Bureau Energieprojecten, Inspraakpunt A6 Zon Lelystad – Dronten, Postbus 111, 9200 AC Drachten  
  • Mondeling: tijdens de inloopbijeenkomst is een notulist aanwezig die de reactie kan opschrijven. Ook kan men op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur bellen met Bureau Energieprojecten op 070 379 89 79. 

(Bronnen: Gemeente Lelystad, RVO)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen