Economische visie 2030 focust op vier thema’s

Economie
Economie
Foto: Provincie Flevoland

De provincie Flevoland heeft een economische visie samengesteld. Dit is gebeurd met de input van Statenleden, ondernemers, onderwijsinstellingen en gemeenten. Met de visie wil Flevoland vol inzetten op de toekomst van de provincie.

Visie is van belang
Aangezien de bevolkingsgroei van Flevoland explosief is, is de visie van groot belang. Flevoland ontwikkelt zich meer en meer van een woonprovincie naar een provincie waarin men kan wonen én werken.

De ambitie is dat er in de provincie zo’n 100.000 woningen extra worden gebouwd. Dit betekent dat de bevolking van Flevoland nog eens dubbel zo hard groeit in vergelijking met de afgelopen 20 jaar.

Vier thema’s
Als de bevolking zo hard groeit, is een sterke economische structuur nodig, naast een economie die waarde toevoegt voor alle inwoners van de provincie. Daarom heeft de provincie besloten om in de visie breder te kijken dan ‘alleen’ naar bouwen.

Het is niet alleen kijken naar het bouwen van extra woningen, maar de provincie wil zich focussen op 4 thema’s. Deze 4 zijn: verdienvermogen mkb, menselijk en sociaal kapitaal, toekomstbestendig bedrijfsleven en ruimtelijk-economische ontwikkeling.

Animatie Economische Visie 2030 (youtube.com)

(Bron: Provincie Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen